Champagneverkoop 2020

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert Lions Club IJsedal Tervuren een Champagneverkoop ten voordele van onze sociale doelen.

In deze Coronatijden hebben zij uw steun meer dan ooit nodig.

Joly Champagne

Sinds 1996 werkt Lions Club IJsedal Tervuren samen met Joly-Champagne.

De wijngaarden van Joly-Champagne worden al meer dan een eeuw door de familie Joly verzorgd en van vader op zoon overgedragen. Vandaag staan de ouders, Rémy en Patricia, samen met hun twee zonen, in voor het maken van een verfijnde Champagne.

verfijnde Champagne. 

BESTELLEN KAN TOT 13 NOVEMBER 2020

cuvée brut
Gelige kleur met okerreflecties. Veel rijpheid en tederheid in de aroma’s. Verleidelijk door zijn tastbare frisheid die contrasteert met aromatische rijpheid. Deze vintage heeft een grote persoonlijkheid.
Champagne op basis van Pinot Meunier.
Grand Brut de Reserve
Het sensuele witte schuim van deze cuvée vervaagt zachtjes en onthult een smaken van citroen- en zalm. Er ontstaat een elegant palet van bloemige en fruitige geuren. Dit geheel vind je perfect terug in de mond met veel frisheid, wat deze cuvée een ondeugende "knapperige" kant geeft.

Champagne gemengd uit de 3 Champagnedruivenrassen Chardonnay, Pinot-Noir en Pinot Meunier.
Cuvée Spéciale
Lichtgele kleur, briljant aangename neus van rijp fruit (pruim, abrikoos en framboos). De mond is fris, vlezig, zowel wijnachtig als luchtig. De afdronk blijft lang hangen op knapperige aroma's. Een mooie vintage.
Deze assemblage bestaat vooral uit de .
Cuvée Spéciale Millésime 2016
Lichtgele kleur, briljant aangename neus van rijp fruit (pruim, abrikoos en framboos). De mond is fris, vlezig, zowel wijnachtig als luchtig. De afdronk blijft lang hangen op knapperige aroma's. Een mooie vintage.
Deze assemblage bestaat vooral uit de .
Cuvée Gourmande
Hier vinden wij de strogele tint terug die zo kenmerkend is voor rijpe champagnes. Het bruisen blijft aanwezig. De neus is rijp, rijk en complex: gedroogd fruit, kruiden en karamel. De mond is wijnachtig. De aroma's van geel fruit overheersen. De afdronk geeft goede bitterheid en vertoont gekonfijte citrusvruchten. Voor de echte kenners. Deze Champagne kan ook geserveerd worden met "canard laqué " of gerijpte kaas zoals een Oude Beaufort.
Brut Rosé
Bleke, rozenblaadjeskleur. Mooie zeer innemende neus van klein rood fruit. De mond is levendig, fruitig, harmonieus. Men smaakt dezelfde fruitige aroma's zoals men deze door de neus waarneemt. Een aangename rosé-aperitief.
Een mix van Pinot Noir en Pinot Meunier.
Cuvée Elégance
Heldere, lichte gouden tint. Aangename neus van rijpe rode bessen met hints van gedroogde abrikoos. In de mond, een zeer openhartige wijn met een mooie frisheid en zijdeachtige bruisende. We vinden er kleine rode bessen die zich lang uitdrukken.
Een mix van Pinot Noir en Pinot Meunier.
Cuvée Prestige Blanc de noir millésime 2015
KAN PER FLES WORDEN BESTELD
Een uitzonderlijke vintage champagne gemaakt uit één jaargang van 100% Pinot Meunier, die opvalt door zijn royaal schuim, een open gele tint, een open neus die een geheel van sappig en rijp fruit laat vermoeden. In de mond wordt een mooie soepelheid vastgesteld die aardt naar amandel en de afdronk doet denken aan perzik in siroop.
Tenue de soirée
Deze cuvée, afkomstig van de oudste wijnstokken van het huis, is alleen gemaakt van de Pinot Meunier-druif. Deze wijn heeft een helder en sprankelend uiterlijk, grote finesse in de neus met geuren van witte bloemen en lindebloesem, zowel fris als gedroogd. De mond onthult schittering en levendigheid. Deze cuvée heeft zijn naam niet gestolen en begeleidt perfect mooie toiletten en glinsterende juwelen op feestavonden.
Ratafia 18°
Champagne-aperitief op basis van druivensap en champagnedraf, past ook bij meloen of foie gras.
cuvée brut
Verras uw familie of vrienden met een geschenkdoos met
1 fles Brut Elégance + 2 champagneglazen Joly
3 Magnums: 1 Réserve, 1 Rosé, 1 Cuvée Spéciale
Of een ontdekkingsdoos in hout of karton met 1 Brut / 1 Rosé / 1 Cuvée Spéciale / 1 Réserve / 1 Tenue de Soirée / 1 Elégance
0,00 €
Dit Lions Lid zal instaan voor de levering van uw bestelling